15 april öppnar Stockholms uteserveringar

Om en vecka är det dags att välkomna årets uteserveringar – och detta år är det nya regler som gäller. Det gäller
nämligen för krogägaren att efter säsongens slut ta hand om sin utrustning, annars kan man bli dömd för brott
.

I en artikel från Hela Gotland skriver man:

I de nya riktlinjerna har det nu blivit förbjudet att lämna kvar saker på den offentliga marken. Om den tekniska nämnden ser att regeln har brutits gör de en polisanmälan. Nämnden har även rätt att forsla bort utrustningen på ägarens bekostnad.

Vad är det då för utrustning som krävs för en uteservering egentligen? Främst handlar det såklart om bord och stolar, samt eventuella askoppar, filtar och blommor – men även parasoller som de från arnee.se.  Och just markiser vilket är en sort av parasoll måste också flyttas när säsongen är slut, någonting som på just Gotland tidigare varit ett problem.

Uteserveringar i Stockholm

Och nog är det så att vi svenskar lyser upp när det bli vår och äntligen få känna solsken och inte längre behöver sitta 8507-stockholmstakinträngda inomhus för att inte frysa. Det är väl även därför som uteserveringarna är så otroligt omtyckta i Sverige, medan de i andra länder kanske inte uppmärksammas lika mycket. I Stockholm finns det flera bra restauranger med uteservering som är värda att besöka, vi litar några här:

  • Snaps. Den kanske största uteserveringen i Stockholm hittar du på Medborgarplatsen på Södermalm och du kommer lägga märka till den för att den alltid är full. Här möts unga som gamla, kvinnor och killar för att skåla i god dricka, men det är inte lika vanligt att äta på Snaps utan då väljer de flesta Medis Kök & Bar som är snäppet mindre men bara ligger några meter bort.
  • Humlan! Debaser Humlegården är en krog som enbart existerar under vår och sommar. Uteserveringen hittar du som förväntat i Humlegården på Stureplan, Östermalm och du kan både äta god mat och välja att enbart dricka.
  • Sue Ellen. Sue Ellen ligger i Vasastan vid Rådmansgatan och är en krog som serverar både lunch och middag och när det är dags för uteservering har de mycket plats att erbjuda. Här får du nästan alltid möjlighet till sittplats men det gäller att komma vid rätt tid, annars kommer du att missa solskenet.

Fler bra sommarställen i Stockholm hittar du här.