Bo vid Slussen

När man besöker en stad så är närheten till alla attraktioner en förutsättning så att transportsträckan till de olika platserna inte blir så stor del av resan. Dock brukar man säga att ibland är det inte målet på resan som är det viktiga utan resan dit. Ska du besöka Stockholm och vill undvika all stress kring Centralstationen men ändå få ett nära avstånd till allt som staden har att erbjuda så passar ett boende på Hilton Stockholm Slussen. Hotellet erbjuder nya fräscha rum med utsikt över Riddarfjärden och mot Gamla Stans gamla ståtliga husfasader. Hotellbaren Eken vid entrén är ett vattenhål inte bara för hotellgäster utan även för stadsborna som är ute efter ett lugnt ställe med trevlig service och vacker utsikt. Har du bokat in en kryssning med någon av båtarna som går till Finland, Åland eller till de Baltiska staterna, Estland, Lettland och Litauen och vill stanna en natt extra i Stockholm, ligger Hilton Slussen i närheten av båt terminalen och tar för den med mycket bagage bara 2 min med taxi.

Från Slussen och hotellet tar du dig lätt runt i staden med kommunikationer som tunnelbana, bussar, båtar och Saltsjöbanan österut till Nacka och Värmdö. Det är promenadavstånd till Gamla Stan där du kan besöka Taubes och Cornelis Vreesvijks stammis restaurant Gyllene Freden men även strosa runt i de allra äldsta kvarteren i staden. Flera guidade turer erbjuds som berättar lite om stadens historia eller varför inte en läskig spökvandring i mörkrets timma!

Slussen ligger belägen i stadsdelen Södermalm där det finns många områden som är väl värda ett besök. På senare år har områden SoFo blivit hett bland innekretsarna där du kan shoppa och äta trendigt kring Nytorget. Du kan även gå gatan ner till Söder mälarstrands alla bofasta båtar och vackra utsikt mot Norr Mälarstrand för en skön promenad vid vattnet.