Bra hotell på Södermalm

Södermalm är den perfekta delen av Stockholm för de personer som vill komma åt upplevelser år det alternativa men samtidigt trendiga hållet. För dig som är intresserad av att hitta ett passande hotell på Södermalm ges här en kortare guide över några av de hotell i stadsdelen som är värda ett besök, naturligtvis helt utan inbördes ordning.

Centralt

På Ringvägen vid Skanstull på Södermalm ligger Clarion Hotel Stockholm känt för sitt epitet som designhotell. Här bor man nära den stora arenan Globen, idag Ericsson Globe, samtidigt som man har närheten till lokaltrafiken och den stora sim- och träningsanläggningen Erikdalsbadet bara någon minut bort. För dig som vill äta ute finns det i området många restauranger, alla inspirerade av olika delar av världen.

Hotel Rival ligger vid det trevliga lilla trädbeklädda Mariatorget, i ett område som sjuder av bohemisk och kulturell atmosfär. Här finns ett större utbud av alternativa butiker med ett utbud av kläder, tidningar, böcker och möbler som man inte hittar på så många andra platser i landet.

Komfort och elegans

Hilton Stockholm Slussen Hotel är hotellet för dig som kräver den högsta komforten och förstklassig elegans på ditt boende. Inredningen och designen på hotellet andas svenska klassiker och former. På hotellet är det dock utsikten som snabbt tar fokus från gästerna, med hjälp av bland annat hotellets panoramafönster ut mot staden.

På Hotell Scandic Malmen med sitt läge på Medborgarplatsen på Södermalm bor man mitt i Södermalms centralaste citypuls med närhet till det mesta som stadsdelen har att erbjuda. På gångavstånd ligger alltifrån de mindre antikvitetsaffärerna på Bondegatan, de mysiga små kaféerna vid Nytorget till de större butikerna på Götgatan.

Hotell ANNO 1647 är precis som hotellets namn antyder ett hotell med äldre anor, beläget på Södermalm med närheten till den angränsade stadsdelen Gamla Stan. Här bor du som hotellgäst i charmiga rum med modern och inspirerande konst, trägolv och en antik stil med dagens komfort.