Farligaste cykelvägarna på Söder

Cykel som transportmedel är utan tvekan stockholmarnas favorit när det kommer till transportmedel, men som cyklist i denna stadsmetropol gäller det att ha koll på vart man styr sin cykel – vissa av stadens cykelplatser är rent av farliga för cyklisterna.

cykel i ställStockholm är ett populärt resmål för såväl turister som för konferensdeltagare på jobbresor och många av de som besöker staden tar seden dit de kommer och därför hyr eller köper en cykel för att ta sig genom staden. Men som cyklist i Stockholm finns en hel del saker att känna till om cykelkulturen – här är det nämligen rent av farligt att cykla på vissa gator och det är något som bland annat Dagens Nyheter nyligen skrivit om och inleder hela artikeln som följande:

”Götgatan, Munkbroleden, Nybroplan – cyklar du i stan är det här några av platserna du ska se upp på.”

I artikeln som citatet ovan kommer från har man på Dagens Nyheter nämligen sammanställt en kartdatabas över vart flest olyckor med cyklister inblandade sker och gatorna som nämns ovan är alltså de mest drabbade. Dock har intresset för cykling i staden svalnat någotvilket också gjort att antalet olyckor sjunker, men för den saken skull ska man inte tro att man är helt och hållet säker. Så ska man cykla i Stockholm och aldrig besökt staden tidigare kan det vara en god idé att spana in denna karta så att man slipper bli en siffra i statistiken över olyckor. Men inte heller ska man rädas från att cykla då cykling i Stockholm utan tvekan är ett av de mer effektiva sätten att uppleva staden på. Med cykel kan du ta dig från Södermalm till City och tillbaka igen på ungefär hälften av tiden det skulle ta dig att bara gå – och genom hela staden finns cyklar att hyra och ställen att parkera cykeln på. Dessutom slipper du trängas med alla övriga turister i staden på detta vis. Men se upp för att bege dig till de allra cykeltätaste gatorna som just Götgatan på Söder vilken är den farligaste gatan att cykla på enligt statistiken eftersom det är på denna som flest olyckor sker – ofta på grund av att det här inte finns tydliga cykelbanor.